Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У російський "терористичний" список увійшли десятки кримчан та Меджліс кримськотатарського народу

Кремль вносить супротивників анексії Криму до списку екстремістів і терористів. У федеральний список терористів і екстремістів РФ увійшли більш ніж два десятки уродженців анексованого Кримського півострова.

Про це повідомило видання ZN,ua.

Серед осіб, включених до списку екстремістів, фігурують, зокрема, кримські журналісти, політв'язні, та ставші проти окупації громадські активісти, а також проукраїнські громадські організації.

Так, "Перелік організацій та фізичних осіб, стосовно яких є відомості про їх причетність до екстремістської діяльності або тероризму", оприлюднений на сайті Федеральної служби РФ з фінансового моніторингу, включає в себе, зокрема, політичних в'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чирния та нещодавно звільненого з ув'язнення Геннадія Афанасьєва.

До списку терористів увійшли засудивший анексію Криму блогер Юрій Ільченко, журналісти Анна Андрієвська та Микола Семена, а також голова ЦК "Азов-Крим" Станіслав Краснов, якого в Україні судять за незаконне поводження зі зброєю.

Крім цього, в список терористичних організацій (розділ "Російські юридичні особи"), включили Меджліс кримськотатарського народу, а також українські організації "Братство", "Правий сектор", "Тризуб ім. Степана Бандери", "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона (УНА – УНСО)" та "Українська повстанська армія" (УПА).

4 липня Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) затвердила резолюцію, що засуджує анексію Криму РФ.

Тим часом, Рада ЄС на засіданні в п'ятницю, 17 червня, прийняла рішення про продовження добігаючих кінця обмежувальних заходів за анексію Криму Росією до 23 червня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ