Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У розрахунку на кожного громадянина України прямий і гарантований борг - 9,4 тис. грн, - Пинзеник

За підрахунками Віктора Пинзеника, Україна увійшла у поточний рік із боргом у майже 40% ВВП проти 34,8 % минулого року та 20% позаминулого. У розрахунку на кожного громадянина України прямий і гарантований борг наближається до 10 тис. грн. – 9,4 тис. грн. Повідомила прес-служба В.Пинзеника.

114,3 млрд. грн. приросту боргу – таким є наше боргове «поповнення» за минулий рік (прямий і гарантований борг). Відповідні дані наводяться на офіційному сайті екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника.

Коментуючи наведену інформацію, Віктор Пинзеник зазначив: «Це дещо менше, ніж минулого року (128,5 млрд.грн.), але таких цифр країна до 2009 року ніколи не знала». При очікуваному номінальному зростанні ВВП на 18,6% темпи зростання боргу виявилися у два рази вищими – 36%, зауважив економіст.

На жаль, це не кінцева сума боргу, - зазначив екс-міністр фінансів, нагадавши, що до вказаної цифри має бути додана ще сума знижки за спожитий імпортний газ, яка за міжурядовими угодами щороку має оформлятися боргом України.

«Тільки рішучі непрості дії щодо скорочення бюджетних витрат та вихід на безпечний рівень дефіциту здатні зламати недобру боргову тенденцію», - наголосив Віктор Пинзеник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ