Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Садового просять убезпечити стадіон «Сільмаш» від скандального будівництва

На сесії Львівської міської ради, 2 березня, депутат Сергій Івах звернувся до міського голови Львова Андрія Садового із запитом щодо внесення змін до містобудівної документації в частині зонування території стадіону «Львівсільмаш».

Депутат нагадав, що 20 жовтня 2016 року ухвалою Львівської міської ради «Про викуп у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вул. Городоцькій, 207» було вирішено викупити у ТзОВ «Три Корони Девелопмент» для суспільних роздягальні для спортсменів, та споруди стадіону «Сільмаш», яка складається з: футбольного поля і воріт, бігової доріжки, за ціною, визначеною суб’єктом оціночної діяльності.

Львів викупить стадіон «Сільмаш»

«Розгляд вказаного питання викликав значний суспільний резонанс, і згуртував громадськість у питанні відстоювання інтересів громади. Всі ми усвідомлюємо, що у нашому місті катастрофічно бракує громадських просторів та спортивних об’єктів. Для мешканців вул. Любінської, Окружної, Сулими та інших прилеглих до стадіону вулиць, це чи не єдине місце, яке може стати таким громадським простором. Перший крок для створення такого простору нами вже  зроблено», - зазначив депутат.

Натомість, за його словами, відповідно до плану зонування Франківського району Львова, затвердженого ухвалою Львівської міської ради, територія стадіону відноситься до 3-х різних зон  – , а саме: зони культурних та спортивних установ (Г-4), зони центру ділової та громадської діяльності районного значення (Г-2), зони багатоповерхової житлової забудови (від 5 до 9-ти поверхів) – (Ж-3)

«Звертаю увагу, що відкоригований Генеральний план Львова, не передбачав на цій ділянці багатоповерхової забудови, а відносив її до зони спортивних об’єктів. Також зазначу, що територія навколо стадіону вже і без того затиснута в кільце багатоповерхових будинків.

Оскільки наявність зони «Ж-3» дає «зелене світло» для спорудження ще однієї чи декількох багатоповерхівок, та для зменшення і без того малого громадського простору, вважаю, що доцільним є відкоригувати містобудівну документацію щодо вказаної території, змінивши зонування цієї території з «Ж-3» і «Г-2» на зону «Г-4» (зону культурних і спортивних установ), таким чином розширивши потенційний громадський простір», - сказав Сергій Івах.

Він наголосив, що вказані зміни можливо провести як шляхом внесення відповідних змін до плану зонування Франківського району Львова, або ж шляхом розробки та затвердження детального плану вказаної території.

«Якщо цього не зробити, то ми станемо свідками чергового скандального будівництва від якого місто і громада лише втратять. Тож давайте будемо принаймні берегти те, що залишилось, і працювати на перспективу та на благо інтересів громади і мешканців цього мікрорайону», - сказав Сергій Івах.

Відповідно депутат попросив мера Львова вжити заходів до внесення змін в містобудівну документацію стосовно зазначеної території  забравши зону багатоповерхової житлової забудови «Ж-3», і зону «Г-2» та перетворити їх на зону «Г-4».

«Для цього пропоную профільним управлінням передбачити кошти щодо внесення змін у містобудівну документацію, забезпечивши її розробку та затвердження», - сказав Сергій Івах

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ