Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Сараєво стартував ХІV зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

10 лютого в Сараєво (Боснія та Герцеговина) на знаковому стадіоні "Кошево" відбулася урочиста церемонія відкриття ХІV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Про це повідомили у прес-службі Мінмолоді та спорту.

На заповненому вщерть легендарному стадіоні, який 35 років тому приймав тут Олімпійські ігри, було піднято прапор  олімпійських комітетів європейських країн, дано клятви атлета, тренера та судді й проведено парад країн-учасниць разом із запаленням олімпійського вогню.

Згідно з латинським алфавітом збірна команда України вийшла на стадіон передостанньою, 46-ми з'явились господарі змагань. Прапор нашої країни ніс чемпіон Всесвітньої гімназіади-2018 з біатлону Арсен Бочок.

На цьому спортивному форумі Україну представлятимуть 22 юні атлети. Вони виступатимуть у 5 зимових видах спорту: біатлон, гірськолижний спорт, лижні гонки, фігурне катання та шорт-трек.

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов побажав команді України успішного виступу та гарних вражень: "Це не просто чергові міжнародні змагання - всі атрибути і ритуали фестивалю повністю відповідають "дорослим" Олімпійським іграм. Тож знаю, що для багатьох з вас він стане першою репетицією перед найголовнішими стартами в житті кожного спортсмена".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ