Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сарнах непрацевлаштованих залучать до громадських робіт

У Сарнах Рівненуської області осіб, які не працюють, долучать до громадських робіт в рамках "Програми організації та проведення громадських робіт на 2021 рік".
Фото ілюстративне

Про це інформують на сайті Сарненської міськради.

Її одноголосно схвалили рішенням виконавчого комітету 21 травня. Про Програму йшлося в одному із 17 питань, що розглядали на засіданні виконкому. Інформував про неї директор КП «Екосервіс» Олександр Микосянчик. Члени виконкому обговорили перспективи впровадження Програми, ознайомились з умовами фінансування при залученні безробітних до виконання громадських робіт і дійшли згоди схвалити всі її розділи.

"22 мешкані громади, першочергово, за попередніми розрахунками, будуть працевлаштовані у старостинських округах. Перспектива є і для жителів міста, завдяки схваленій Програмі", - каже в. о. міського голови Володимир Міщеня. - "Фінансування здійснюватиметься 50/50 Сарненською міською територіальною громадою та Фондом державного соціального страхування України на випадок безробіття, що теж є не менш важливо та вигідно для нашої громади. Це суми по 81 тис. грн. від кожної із сторін".

Оплата праці залучених до громадських робіт осіб, нараховуватиметься за фактично виконану роботу відповідно до договору, з оплатою не нижче мінімального розміру заробітної плати.

Безробітні працюватимуть над поліпшенням благоустрою населених пунктів, озелененням територій соціальної сфери, в зонах відпочинку, прибиратимуть сміттєзвалища, розчищатимуть сніг, тощо. Також, допомагатимуть утримувати в належному стані придорожні смуги. Залучатимуть їх ще й до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при необхідності та до догляду за пам’ятками архітектури, історії, культури.

Запровадження цієї Програми стане нововведенням у громаді, та водночас важливим кроком на шляху до розвитку й змін можливостей для безробітних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ