Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У СБУ підтвердили, що замовник злочину проти Гандзюк був не один

У Службі безпеки України підтвердили, що замовників злочину проти радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк було декілька.

Як передає кореспондентка hromadske, про це під час круглого столу до річниці загибелі Гандзюк повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

У СБУ також додали, що були й пособники, які сприяли та покривали напад.

Раніше повідомлялось, що ГПУ 30 жовтня передала СБУ провадження щодо правоохоронців у справі про вбивство Гандзюк.

Нагадаємо 31 липня 2018-го херсонську активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство.

Спершу поліція кваліфікувала злочин, як хуліганство, потім назвала умисним вбивством. Розслідування встановило підозрюваних виконавців та організатора злочину: Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Сергія Торбіна. Вони визнали провину та пішли на угоду зі слідством, отримавши від 3 до 6 з половиною років позбавлення волі.

Підозрюваними співорганізаторами злочину, за даними слідства, є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Ігор Павловський перебував під вартою, втім нібито через погане самопочуття його відпустили під домашній арешт, а згодом взагалі залишили без запобіжного заходу. Олексій Левін утік ще на початку розслідування та зараз перебуває у розшуку. Владислава Мангера арештували, він вийшов під заставу та зараз носить електронний браслет. Справу щодо нього об’єднали зі справою Левіна та призупинили у зв’язку з розшуком останнього.

Рідні та друзі Катерини Гандзюк вважають, що до злочину причетні також ексочільник ОДА Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук та правоохоронці, які допомагали тікати Левіну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ