Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі на Жовківщині втілять мікропроєктів на суму більшу, ніж сільський бюджет

У селі Гійче Жовківського району потенційними переможцями обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив стали 9 заявок. Це – найбільша кількість проєктів, які можуть бути втілені у одному населеному пункті Жовківщини.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, загалом, від Гійча ініціативні групи та місцева влада подали 14 заявок. Це – найбільша кількість серед сіл та одна з найбільших у районі. Але якщо від міст Жовкви подали 15 заявок, а Рави-Руської – 13, то потенційними переможцями там стали 4 та 6 відповідно.

У межах цьогорічного обласного конкурсу місцевих ініціатив у Гійчі можуть бути втілені такі проєкти: придбання та встановлення дитячого майданчика, реконструкція та відновлення елементів благоустрою парку і тротуару, реконструкція вуличного освітлення, освітлення пішохідного переходу, реконструкція будинку сільської ради під лікарську амбулаторію, капітальний ремонт спортивного залу в будинку Народного дому, придбання комп’ютерного обладнання та капітальний ремонт вікон і дверей у школі, придбання меблів та обладнання для дитсадка.

Загалом, сума проєктів у Гійчі, які стали потенційними переможцями, складає майже 2 млн. 270 тис. грн.

До слова, бюджет сільської ради на цей рік визначений у сумі 1 млн. 775 тис. 300 грн. На фінансування проєктів, які стали потенційними переможцями, перебачено близько 150 тис. грн. Таким чином, значну частину бюджетів проєктів становитиме фінансовий та нефінансовий внески громади, спонсорські кошти та співфінансування з районного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ