Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Севастополі через брак води ввели "режим підвищеної готовності"

Так звана "влада" анексованого Севастополя ввела в місті "режим підвищеної готовності" через скорочення запасів води. Там заявляють, що якщо не буде достатньої кількості опадів, то води вистачить на 81 день.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це йдеться у повідомленні так званого «міського уряду», яке цитує російське видання ТАСС, - передає Громадське.

Там зазначено, що таке рішення ухвалили сьогодні за підсумками засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Вони не очікують до кінця року серйозних опадів і прорахували, що води вистачить на 81 день.

За даними місцевої «влади», зараз запаси Чорноріченського водосховища, від якого отримує воду майже все місто, складають 16,8 млн куб м води. Водночас 7 млн куб м там називають «недоторканним запасом, нижче якого опускатися не можна».

Що не так із водою у Криму?

26 квітня 2014 року Україна перекрила Північно-Кримський канал, по якому вода з Дніпра потрапляла до Криму. До відключення він забезпечував до 85% потреб Криму в прісній воді.

На початку червня так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов заявив, що 2020 рік став найпосушливішим за останні півтора століття на півострові.

Так, 24 серпня стали відключати воду в житлових будинках Криму, а з початком вересня ввели «безнічне» її постачання (тобто вода лише вдень). Найжорсткіший режим водопостачання розпочався 7 вересня — три години вранці й три години ввечері. І тільки холодної води — щоб люди менше споживали.

Водночас 11 жовтня уряд Росії пообіцяв виділили 5,82 млрд рублів (майже 76 млн доларів) на забезпечення анексованого Криму водою. Так, на 4,95 млрд рублів мають збудувати водозабір на річці Бельбек, а також створити інфраструктуру для перекидання води з Кадиковського кар’єру.

Також уряд РФ виділить ще 870 млн рублів на капітальний ремонт водогонів, заміну застарілого обладнання та створення нових свердловин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ