Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сеймі Латвії визнали росію державою-спонсором тероризму

Сьогодні Комісія Сейму із закордонних справ Латвії визнала насильство Росії щодо мирного населення України та інших країн тероризмом, а Росію державою, яка підтримує тероризм.

Як повідомив на своїй Facebook-сторінці Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков, Зазначається, що комісія попросить ухвалити цей документ Сейм вже на найближчому засіданні, 11 серпня.

«Аморальна війна росії проти України — особливо жорстока та варварська, рф без розбору катує, калічить і вбиває як військовослужбовців, так і мирних жителів», — заявив голова парламентської комісії із закордонних справ Ріхардс Колс.

Комісія вказує, що росія націлена на громадянське населення України, використовуючи страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та збройні сили, паралізувати здатність держави діяти, щоб окупувати Україну.

Політики зазначають, що росія застосовує це насильство для досягнення своїх політичних цілей.

Політики закликають збільшити військову, фінансову, гуманітарну та дипломатичну підтримку України та підтримати ініціативи, які засуджують військові дії Росії в Україні та закликають до відповідальності винних, ізолювати Росію від міжнародних та регіональних організацій, прийняти аналогічні рішення та накласти еквівалентні санкції щодо Білорусі як прихильника Росії воєнної агресії.

У заяві, прийнятій Комісією із закордонних справ, міститься заклик до держав-членів Євросоюзу негайно призупинити туризм та обмежити видачу в'їзних віз громадянам Росії та Білорусії, та також визнати росію державою-спонсором тероризму.

Дякуємо латвійцям! Сподіваємось що й інші країни світу візьмуть з вас приклад !

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ