Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Східницькій громаді на потреби ЗСУ зібрали більш ніж 60 тисяч гривень

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Благодійний захід «Підтримка Захиснику» провели у селі Сторона, що на Дрогобиччині. Всього до нього долучилося кілька десятків місцевих жителів та людей з усієї околиці. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Так, у межах заходу відбувся товариський футбольний матч, а також урочисте відзначення працівників місцевих культурних закладів. Просто неба жителі готували різноманітні страви на вогні й продавали домашню випічку. 

Загалом під час благодійного заходу у селі Сторона вдалося зібрати понад 60 тисяч гривень. Усі кошти передадуть на потреби місцевих військовослужбовців. 

Цього ж дня відбулась ще одна приємна подія для жителів села Сторона – освятили приміщення відремонтованого народного дому та бібліотеки. Так, тут провели капітальний ремонт: зробили фасад, перекрили покрівлю, поклали бруківку. Зробили і внутрішній ремонт приміщення, зокрема: відремонтували бібліотеку, кабінет завідувача, глядацьку залу народного дому, закупили меблі та оновили бібліотечний фонд. А також облаштували вбиральню в приміщенні. 

Селищний голова особисто привітав працівників народного дому, бібліотеки, школи, та вручив подарунки. У своєму вітальному слові голова подякував Захисникам і Захисницям, які дають можливість створювати в громаді належні умови для культури та освіти.  

«Станом на сьогодні понад 900 закладів культури та освіти знищив ворог на Сході України.

Наша основна мета як громади полягає у повному відновленні бібліотек, адже це місце, де людина духовно збагачується, розвиває свої таланти та культурно відпочиває. Культура є основою нашої ідентичності, і ми повинні зберегти її для майбутніх поколінь», – наголосив селищний голова Іван Піляк.

Також Іван Піляк відзначив жительку Катерину Чіпак подякою «За дбайливе утримання та чудовий порядок на власному подвірʼї, яке є одним із найкращих у Східницькій територіальній громаді у 2024 році». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ