Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школі-інтернаті на Львівщині порушуються норми харчування дітей

Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму, а також громадські монітори Марина Гоменюк, Світлана Дем’янчук та Ганна Беловольченко здійснили моніторинговий візит до Рава-Руської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів.Про це повідомили в Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Цього навчального року до школи зараховано 349 дітей, з них 66 учнів приходять лише на навчання, 235 вихованців навчаються і впродовж тижня проживають в інтернаті. У школі діти поглиблено вивчають українську мову та літературу. У чотирьох класах інтернату за програмами спеціальної школи навчаються діти, які мають психічні розлади.

Під час візиту монітори з’ясували, що через недофінансування школа-інтернат була змушена зменшити норми харчування для учнів. «Минулого року ми отримали з бюджету 2 мільйони гривень, а цього – лише 1 мільйон 200 тисяч», – зазначив директор навчального закладу Андрій Солтис. Відтак, діти не отримують достатньої кількості м’яса, кисломолочних продуктів та фруктів.

Окрім цього, робота харчоблоку не організована належним чином: порушуються санітарні норми та правила зберігання продуктів.

Також монітори виявили, що у спальних корпусах двері до особистих кімнат учнів були зачинені на замки. За словами керівництва закладу, таким чином у школі підтримують порядок.

У приміщеннях школи зберігається низька температура. Це відзначають і самі учні та кажуть, що раніше опалювального сезону тепла чекати не доводиться. У найтеплішому приміщенні монітори зафіксували температуру на рівні +16 С0.

Крім того, у бесідах з дітьми з’ясовано, що під час уроків їх можуть ставити у куток. При цьому, ані учні, ані вчителі не вважають це методом покарання. Між викладачами та дітьми зберігаються добрі стосунки.

Загалом у школі монітори відзначили доброзичливий мікроклімат: діти комунікабельні, тепло відгукуються про персонал закладу.

Учні демонструють успіхи у навчанні, зокрема цьогоріч є шестеро претендентів на отримання золотої медалі.

Школа активно залучає кошти закордонних благодійних фондів для благоустрою: заміни вікон, придбання дитячих ліжок та дверей у спальних корпусах.

За результатами моніторингового візиту будуть підготовлені акти реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до Міністерства освіти і науки України та керівництва Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ