Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У січні-жовтні про діяльність податкової у пресі вийшло 1375 публікацій, на радіо та телебаченні – 1790 та 363 виступів

Упродовж січня-жовтня поточного року підрозділи зв’язків з громадськістю, засобами масової інформації та масово-роз’яснювальної роботи ДПІ у містах і районах Львівської області проводили масово-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання та громадян щодо норм чинного законодавства з питань оподаткування та відповідальності за ухилення від сплати податків, зокрема, з метою упередження фактів виплати заробітної плати у “конвертах”, нижче мінімального розміру тощо, виховання серед населення податкової культури, своєчасного інформування громадськості через засоби масової інформації щодо актуальних питань податкового законодавства, впровадження електронної звітності суб’єктів підприємництва, активна робота по висвітленню у засобах масової інформації діяльності органів державної податкової служби області. Повідомили „Гал-іnfо” у відділі зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області. 
 За цей період організовано оприлюднення з питань діяльності ДПА у Львівській області 1375 публікації, 1790 виступів по радіо та 363 виступів на телебаченні.
Проводилось широке висвітлення заходів, що проводяться органами ДПС щодо виявлення фактів отримання заробітної плати у “конвертах”, з цих питань підготовлено 362 публікації в друкованих ЗМІ та виступів на телебаченні та радіо, на сайті ДПА в області розміщено 23 матеріали із зазначеної теми.
Активно проводилося висвітлення в мас-медіа інформації про сумлінних платників податків та тих, які ухиляються від оподаткування. По цій темі проведено 47 брифінгів та прес-конференцій, підготовлено 482 публікації в пресі та виступів на телебаченні та радіо, розміщено 71 матеріал на сайті ДПА в області.
Проводилась робота з питань висвітлення в засобах масової інформації випадків порушень при виробництві та реалізації спирту та лікеро-горілчаної продукції. Відбулося 5 брифінгів та прес-конференцій, у ЗМІ розміщено 146 матеріалів на цю тему, 18 матеріалів розміщено на сайті ДПА в області.
Крім цього, проводилось оприлюднення інформаційних матеріалів про виявлення та припинення діяльності «конвертаційних центрів» та фіктивних фірм, а також перелік суб’єктів господарювання, які з ними співпрацюють. Зокрема, підготовлено матеріали для 83 публікацій в друкованих ЗМІ та виступів на телебаченні та радіо, на сайті ДПА в області розміщено 7 матеріалів із зазначеної теми.
Покращенню якості обслуговування платників податків, підтримки зусиль податкової служби, спрямованих на наповнення доходної частини бюджетів, підвищенню іміджу органів ДПС України та обізнаності населення сприяють організація та проведення зустрічей з трудовими колективами, “круглих столів”, сеансів телефонного зв’язку “гаряча лінія”, лекцій, нарад тощо. Під час проведення таких заходів обговорюються проблемні питання та шляхи вдосконалення податкового законодавства, шляхи модернізації державної податкової служби України та інше. З початку 2006 року проведено 102 засідання “круглого столу”, 106 прес-конференцій та брифінгів, 511 тематичних зустрічей на підприємствах, організаціях та установах, 74 заходи з громадськими організаціями.
Завдяки співпраці підрозділів податкової служби з друкованими виданнями за 9 місяців 2006 року опубліковано 1482 публікацій роз’яснювальних та аналітичних статей, відповідей на актуальні питання застосування норм податкового законодавства, що надходять від платників податків, повідомлень інформаційного характеру стосовно змін в податковому законодавстві, інформаційних матеріалів тощо.
Протягом 10 місяців 2006 року підготовлено та оприлюднено з питань роз’яснення податкового законодавства 1559 виступів на радіо та 413 виступів на телебаченні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ