Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сінгапурі помер єдиний у світі "тропічний білий ведмідь"

Єдиний білий ведмідь, що народився в тропіках, помер у Сінгапурі від захворювань, пов'язаних з віком тварини, - ВВС Україна.

"Ми спільно прийняли складне, але необхідне рішення не реанімувати Інуку від анестезії з гуманних міркувань", - йдеться в заяві Сінгапурського зоопарку.

Ведмідь народився в зоопарку 27 років тому і перевищив вік середнього дикого білого ведмедя на понад десять років.

Попри велику популярність, присутність Інуки у зоопарку викликала суперечки серед активістів захисту тварин.

Недавній фізичний огляд ведмедя показав, що він страждав від артриту, мав проблеми з зубами та вушні інфекції. Слабкі кінцівки не давали тварині можливості нормально ходити.

"Ми хочемо, аби Інука був з нами якомога довше, але ключовим є його добробут", - сказав представник Сінгапурського заповідника дикої природи Ченг Вен-хаур,

"Наше рішення дозволити Інуку піти було зроблено з упевненістю, що його проблеми зі здоров'ям серйозно вплинули на його добробут. Ще більшим добром для Інуки є можливість позбавити його від тривалих страждань", - додає науковець.

Денна температура в Сінгапурі рідко падає нижче 25°C, що робить його незвичним місцем для білого ведмедя. Інука народився 26 грудня 1990 року в Сінгапурському зоопарку. Він жив у закритому приміщенні, в якому контролювали комфортну для нього низьку температуру.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ