Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Сколівських Бескидах" зафіксували популяцію рисей

фото - пресслужба НПП
фото - пресслужба НПП "Сколівські Бескиди"
фото - пресслужба НПП
фото - пресслужба НПП "Сколівські Бескиди"
фото - пресслужба НПП
фото - пресслужба НПП "Сколівські Бескиди"
1/3
Під час моніторингу диких тварин на території НПП "Сколівські Бескиди" за допомогою фотопастки виявили рись звичайну (Lynx lynx L.).

Про це інформує пресслужба Національного парку.

Зокрема, повідомляється, що рись в Україні трапляється доволі рідко. Також вона не дуже боїться людей і досить часто користується пішими стежками.

Рись віддає перевагу глухим темно-хвойним лісам, хоча трапляється в різноманітних насадженнях. Вона чудово лазить по деревах і скелях, добре плаває. Її легко відрізнити від інших представників родини котячих завдяки вухам з китицями, які не тільки надають рисі красивого і оригінального вигляду, а й допомагають збільшувати гостроту слуху. 

Фотопастки зафіксували як дорослих рисей, так і їх кошенят. На фото видно, як граціозно рисі ходять снігом. У Нацпарку зазначають, що жодний інший представник родини котячих не пристосований до снігу так добре, як рись. 

"Це є доказом того, що територія ПЗФ є сприятливим середовищем для червонокнижних видів тварин. Отже, ведення обмеженої господарської діяльності та наявність збережених старовікових деревостанів на території національного природного парку "Сколівські Бескиди" набагато зменшує фактор турбування і сприяє розмноженню представників тваринного світу" - додали у пресслужбі "Сколівських Бескид".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ