Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Соборі Святого Юра відбудеться виставка робіт художників з ментальними розладами

Виставка відбудеться у п'ятницю, 29 липня. Початок о 19:30 год. Про це йдеться на сайті Львівської ОВА.

У цю п’ятницю, 29 липня, в Архікатедральному Соборі Святого Юра відбудеться відкриття виставки робіт художників з ментальними розладами «БезМежНі». Початок о 19:30 год. Вхід вільний.

Основна мета - зібрати кошти на створення реабілітаційного простору для людей, які отримали важкі психічні розлади, через війну.

Десятиліттями суспільство дистанціювалось від цих людей, для яких світ був обмежений стінами лікарні. Необхідно змінити цю ізоляцію та відчинити двері до мистецтва, через яке пацієнти розповідатимуть про своє життя.

Для цього на території лікарні планують облаштувати мультифункціональний мистецький простір з постійною артгалереєю. Там відвідувачі зможуть ознайомитись з мистецтвом і дізнатись більше про її творців, а пацієнти матимуть унікальну можливість соціалізації через новітні реабілітаційні методики, особливо ті, котрі постраждали внаслідок російської агресії.

Захід проводиться за ініціативи Клубу Успішних Жінок та Благодійного фонду «Із янголом на плечі» у партнерстві з Центром психічного здоров‘я «Кульпарків» і Департаментом охорони здоров’я Львівської ОВА.

Виставка картин триватиме з 29 по 31 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ