Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сокальському районі технічною водою затоплено 135 тис м2

30 січня в районі с. Городище Сокальського району технічною водою з підприємства ЗАТ «Львівсистеменерго» було підтоплено земляне полотно залізничної колії довжиною 500 м, а також прилеглу територію, частково було затоплено водогін «Бендюга–Соснівка». В результаті чого виникла загроза розмиву залізничної колії, попадання технічної води в криниці села. Повідомив прсе-центр ГУ МНС у Львівській області.
 Учора, 31 січня, комісія в складі начальника відділу з питань НС Сокальської РДА, лікаря з комунальної гігієни Сокальської районної СЕС, лікаря з комунальної гігієни Червоноградської міської СЕС, державного інспектора екологічної інспекції в Сокальському районі, головного інженера Сокальського управління водного господарства, заступника начальника Сокальського РВ начальника СДПЧ-30 м. Сокаль в присутності голови правління ЗАТ "Львівсистеменерго", проведено обстеження за фактом скидів технічної води з підприємства на прилеглу територію. Під час обстеження робочого трубопроводу поривів не виявлено. Скид технічної води здійснювався через запірну арматуру на прилеглу територію.
 Комісія виявила п’ять місць скиду технічної води через запірну арматуру та розріз трубопроводу. Орієнтовна площа забруднення землі технічними водами становить близько 135 000 м2.
Комісія встановила, що скид забрудненої технічної води проводили зумисне, щоб не допустити припинення роботи виробництва, внаслідок промерзання трубопроводу. Тож виникло підтоплення земельного полотна залізничної колії та просочування забрудненої води в напрямку с. Городище та р. Західний Буг. Воду з криниць мешканців с. Городище та р. Західний Буг відібрано на бактеріальне та хімдослідження.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ