Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У сьомий змагальний день Паралімпіади українці здобули 7 медалей

4 вересня у сьомий змагальний день Паралімпійських ігор у Парижі українські паралімпійці здобули 7 медалей. Серед них 4 «золота» і 3 «срібла». Про це повідомляє Національний паралімпійський комітет України.

Сьомий день Паралімпіади розпочався для пара збірної України з перемоги в Парижі.

Шпатківська Марія – дебютантка Паралімпіади в Парижі з Вінницької області у штовханні ядра, клас F46 виборола «срібну» нагороду з рекордом Європи - 12.35 м.

Шпатківська Марія

Згодом українці здобули подвійний подіум у параплаванні.

Денисенко Ярослав (Полтавська обл.) на дистанції 100 м вільний стиль, клас S12 виборов «золоту» нагороду. Це вже друга медаль спортсмена на цих Іграх і вона ж стала десятою для пара збірної України. Неймовірною була підтримка родини Ярослава – дружини Катерини, яка теж пара плавчиня та маленького синочка. А Веракса Максим (Харківська обл.) здобув «срібну» нагороду.

Веракса Максим та Денисенко Ярослав

Серед жінок «срібну» нагороду здобула Стеценко Анна (Дніпропетровська обл.) на дистанції 100 м вільним стилем клас S12. Це вже третя нагорода Анни на цих Іграх.

Трусов Андрій

Андрій Трусов – паралімпійський чемпіон у запливі на 50 м вільним стилем. Він встановив світовий рекорд, показавши час 26.38 секунд.

Стеценко Анна

Дві золоті крапки поставила Україна у сьомий змагальний день Паралімпіади. I наразі у збірної - 52 медалі - 13 золотих, 18 срібних та 21 бронзова.

«Золотом» завершили сьогоднішні змагання у пара плаванні збірна українських паралімпійців в змішаній естафеті 4х100 м вільний стиль, 49 балів:

Стеценко Анна (Дніпропетровська обл.)

Денисенко Ярослав (Полтавська обл)

Вірченко Олексій (Полтавська)

Піддубна Марина (Донецька обл)

Паралімпійська збірна Ураїни з плавання

Цей день своїм яскравим результатом закінчила  Москаленко Анастасія Вікторівна (Дніпропетровська обл.) у дисципліні штовхання ядра, клас F32 виборовши «золоту» нагороду. Анастасія двічі за вечір встановила світовий рекорд.

Москаленко Анастасія

Україна залишається 5 за загальною кількістю нагород та 7 за золотом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ