Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У справі "трамваїв Федорека" вже є четверо звинувачених

Колегія Апеляційного суду Львівської області у складі суддів Пайонкевича, Брезок та Маритчак, яка мала розглядати 30 березня апеляційну скаргу Лебедя, звинувачуваного у справі щодо закупівлі вживаних німецьких трамваїв, взяла відвід. Заяву про недовіру суду заявив прокурор, оскільки ця колегія 29 березня ухвалила рішення про зміну запобіжного заходу головному фігуранту оборудки з продажу секондхендної техніки громаді Львова, eкс-директору ЛКП "Львівєлектротранс" Андрію Федоренку. Про це повідомила прес-служба ГО «Вартові закону».

Нагадаємо, що Андрієві Федоренку Галицьким районним судом під головуванням суді О. Юрківа, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання  в СІЗО або внесення застави у розмірі 6 890 000 грн. Аналогічне рішення судом першої інстанції було прийняте щодо Ростислава Лебедя (тодішнього директора ПП "Сормат", через яке продали "беушні" трамваї і у якому 92% власності належить  Андрієві Федоренку).

На цей час Ростислав Лебедь є під вартою у СІЗО. Наступне засідання Апеляційного суду стосовно зміни запобіжного заходу Ростиславу Лебедю призначено на 10 годину ранку 5 квітня 2016р.

Третя особа, звинувачувана  як посібник (спільник) за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191ККУ, Білик Олег Петрович за рішенням суду першої інстанції від 28 березня цього року також перебуває під вартою (альтернативний варіант – внесення застави у розмірі 413 400 грн.), він подав заяву до апеляційного суду про зміну запобіжного заходу. 31 березня 2016 р. колегія суду другої інстанції перед розглядом цієї заяви отримала аналогічну заяву прокурора  про недовіру суду і взяла самовідвід. Слід зазначити, що у будь якому разі слухання проводити було неможливо, оскільки підсудний не був доправлений в храм Феміди, що сталося з вини працівників поліції.

В цій же день, в суді Галицького району під головуванням с. О. Юрківа, розглядалося подання прокуратури про арешт четвертого учасника справи "трамваїв" Горбачика Ігоря Ігоровича. Йому висунуто звинувачення таке ж як і Олегу Білику. Однак тепер вже захист Ігоря Горбачика заявив про недовіру суду. Судом відвід був відхилений. Наступна дата розгляду подання про обрання запобіжного заходу Ігорю Горбачику буде відома в понеділок 04.04.2016р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ