Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У справі Єфремова затримано екс-нардепа від ПР Медяника

В рамках справи заарештованого екс-глави фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова затримали колишнього народного депутата від ПР Володимира Медяника. Про це у фейсбуці повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У рамках справи Єфремова ГПУ затримала наступного фігуранта - екс-нардепа ПР Володимира Медяника. У понеділок о 9 годині Печерський суд розгляне наше клопотання про його арешт", - написав Луценко.

Оновлення. Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у фейсбуці повідомила, що Медяника підозрюють у скоєнні злочинів за двома статтями Кримінального кодексу.

"Громадянин Медяник підозрюється в скоєнні низки кримінальних злочинів, а саме: в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України з порушенням Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, за ст. 110, ч.3 Кримінального кодексу України; скоєнні організаційного й іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ст. 258-3, ч.1 Кримінального Кодексу України", - написала Сарган.

Медяник родом з Луганська, був обраний у Раду 2012 року в мажоритарному окрузі, який включає частину Луганська і Краснодон.

У вересні 2014-го Медяник спільно з групою нардепів відвідував російську Держдуму, у зв'язку з чим МВС України порушило справу за ч. 2 ст. 110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади). Тоді повідомляли, що Медяник призначив мільйон гривень за голову льотчика Збройних Сил України, який нібито бомбив Луганськ.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ