Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США хочуть дозволити Байдену заборонити китайський TikTok

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США у середу, 1 березня, проголосував за надання президенту США Джо Байдену повноважень заборонити китайський додаток TikTok та інші соціальні мережі.

Про це повідомляє Reuters.

Тепер законопроєкт має бути схвалений Палатою представників та Сенатом США, перш ніж потрапить на розгляд Байдену.

У Комітеті законодавці проголосували 24 голосами проти 16 за надання адміністрації нових повноважень щодо заборони додатку ByteDance, яким користуються понад 100 мільйонів американців, а також інших додатків. Вони, як вважають у комітеті, становлять загрозу безпеці. Демократи в комітеті виступили проти законопроєкту, автором якого був голова комітету республіканець Майкл Маккол.

Після голосування Маккол сказав, що, на його думку, законопроєкт про TikTok буде винесений на розгляд "досить скоро" і проголосований повним складом Палати представників вже цього місяця.

Представник демократів у комітеті Грегорі Мікс заявив, що він рішуче виступає проти цього закону, оскільки той, зокрема, "залучить більше компаній у сферу діяльності Китаю, знищить робочі місця тут, у Сполучених Штатах, і підірве основні американські цінності — свободу слова і вільне підприємництво".

Колишній президент Дональд Трамп у 2020 році намагався заблокувати новим американським користувачам завантаження WeChat і TikTok.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ