Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У США пройшло Національне Мультипредметне Тестування для українських вступників

17 серпня 2022 року у місті Сакраменто, штат Каліфорнія, США, відбулася додаткова сесія Національного Мультипредметного Тестування (НМТ) для українських випускників шкіл, які знайшли тимчасовий притулок у Сполучених Штатах, але мають плани вступати до вищих навчальних закладів України.

Через повномасштабну російську війну проти України багато абітурієнтів виїхали до країн Європи та США, тому для здачі НМТ Міністерством освіти та науки України та Українським центром оцінювання якості освіти були організовані тимчасові центри тестування за кордоном. Усі основні сесії проходили здебільшого в європейських країнах, тому студенти хвилювалися, чи потрібно їм виїжджати до Європи, щоб взяти участь у НМТ. Але було вирішено провести додаткові сесії в низці інших країн.

У Сполучених Штатах ця сесія проходила лише у двох містах - Сакраменто, штат Каліфорнія, і Нью-Йорк, штат Нью-Йорк. У Сакраменто центр тестування було організовано в штаб-квартирі Ukrainian American House за підтримки Посольства України та Генерального консульства України в Сан-Франциско. 

Для проходження тестування вступники прибули з різних міст Каліфорнії та інших штатів: Арізони, Айови, Вашинґтону, Колорадо, Міннесоти, Невади, та ін.

Тестування проходило протягом двох годин за чіткими інструкціями МОН під наглядом партнерських організацій: Генерального Консульства України у Сан-Франциско, неприбуткової організації Ukrainian American House, Українського Центру Оцінювання Якості Освіти, гуманітарного фонду «Лелека» та благодійної організації «Українська школа». Одночасно у випускників перевіряли знання з 3-ох дисциплін: математика, українська мова та історія України. 

Студентів та їх родини підтримали Генеральний консул України в Сан-Франциско Дмитро Кушнерук та Голова Ukrainian American House Влад Скоць. Вступники також мали можливість поспілкуватися зі своїми однолітками, зустрітися з представниками діаспори та лідерами громади.

«Уперше в історії України тестування для вступників проводилося онлайн. Попри усі труднощі через війну, не маючи можливостей для повноцінного навчання, наші вступники доклали усіх зусиль, щоб пройти тестування, довірилися нам та проявили стійкість та здатність досягати результатів. Ми пишаємося нашими українськими підлітками!

Наші партнери неприбуткова організація Ukrainian American House, Український Центр Оцінювання Якості Освіти, гуманітарний фонд «Лелека» та благодійна організація «Українська школа» зробила все можливе, щоб абітурієнти, які через війну змушені були залишити Батьківщину та приїхали до США, змогли пройти НМТ й отримали шанс вступити до омріяних університетів в Україні.  

Хочу відзначити студентів, які складали іспит в Україні, не дивлячись на незліченну кількість нальотів російської авіації. Українці – найсміливіший народ у світі. Їм вдалося зупинити другу за чисельністю армію світу. 

Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку партнерам і друзям США за допомогу у відсічі російській агресії. Агресія, яка змусила українських студентів залишити свою країну та складати НМТ за межами України. 

Війна, яку веде проти нас агресор, важка. Це війна за виживання нашої нації. Війна, якої Європа не бачила з 1945 року. 

Російські війська масово вбивають мирне населення, ґвалтують і катують невинних людей, грабують оселі українців. Російські звірства є абсолютно нелюдськими і не підлягають логічному поясненню. Це має бути зупинено, і світ має відреагувати відповідно.

Я хочу подякувати всім, хто вірить в Україну і допомагає Україні. Хочу подякувати українським воїнам, які воюють на передовій. За можливість жити так, як ми хочемо – як незалежна, вільна і демократична нація, як нація вільних людей.

Віримо, що зовсім скоро вступники, які складали іспит онлайн, матимуть можливість навчатися в українському університеті в рідному місті, не боячись нальотів російської авіації» - зазначив Генконсул України у Сан-Франциско Дмитро Кушнерук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ