Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У США вакцину проти COVID-19 додали до календаря щеплень для дорослих

Уперше вакцини проти COVID-19 було додано до списку планових щеплень, рекомендованих для дорослих.

Про це йдеться в дайджесті Центру громадського здоров’я МОЗ України з посиланням на американське видання U.S. News

Зміни до рекомендованого для всіх американців календаря щеплень дорослих на 2023 рік внесла експертна група, яка консультує Федеральний уряд США, – Консультативний комітет із практики імунізації (ACIP) Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC).

Частина медиків відзначають, що включення щеплення до рекомендованого графіку вакцинації підкреслює той факт, що вірус залишиться.

«Це ще раз підтверджує, що COVID перейшов від пандемії до ендемії. Наразі схоже, що він тут залишиться», — сказала лікарка Сандра Адамсон Фрайгофер, яка є представницею ACIP.

У Центрі громадського здоров’я України додають, що наразі складно сказати, якою саме буде вакцинація проти COVID-19 у майбутньому, чи стане вона, як от щеплення від грипу, щорічною імунізацією, що рекомендована для дорослих і дітей. 

Додамо, термін "ендемія" означає постійне існування на якій-небудь території певного, частіше всього, інфекційного захворювання. Інфекційна хвороба є ендемічною в популяції, коли ця хвороба постійно підтримується в цій популяції без потреби в зовнішніх джерелах. Наприклад, вітряна віспа є ендемічною у багатьох європейських країнах, але малярія — ні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ