Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США звинуватили громадянку Росії у спробі втрутитись у майбутні вибори

Міністерство юстиції США звинуватило 44-річну росіянку Олену Хусьянову в організації змови з метою втрутитися в проміжні вибори у Конгрес США, які пройдуть у листопаді 2018 року.

У Мін'юсті США стверджують, що Хусьянова працювала головним бухгалтером у проекті «Лахта», який фінансувався російським бізнесменом Євгеном Пригожиним та ще двома підконтрольними йому компаніями — Concord Management і Concord Catering, передає Громадське.

У Міністерстві вважають, що росіянка контролювала фінансові документи про витрати на діяльність в США, в тому числі на роботу активістів, рекламу в соцмережах, реєстрацію доменів і просування новин у соцмережах.

Нагадаємо, у вересні президент США Дональд Трамп підписав указ про введення санкцій відносно країн та інших суб'єктів, які звинувачуються чи будуть звинувачені у втручанні у вибори в США.

Як писало видання The Hill, указ, який підписав глава США, це «остання спроба адміністрації Трампа усунути побоювання, що Росія хоче втручатися в середньострокові вибори у листопаді 2018 року».

Нагадаємо, у червні США запровадили фінансові санкції проти російської приватної військової компанії «Вагнер». Крім того, США розширили санкції на ряд невеликих російських банків, що працюють в Криму.

Загалом, США ввели санкції проти 19 осіб та 39 компаній через агресію РФ в Україні. Будь-які транзакції з фігурантами «чорного списку» резидентам США заборонені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ