Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стамбулі можуть відбутися переговори щодо відновлення "Зернової угоди"

У липні 2023 року РФ вийшла із зернової угоди, а російська армія почала обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України

Як повідомляє Польське радіо з посиланням на Інформаційне радіоагентство (IAR), Анкара працює над пропозиціями щодо проєктів відновлення експорту продукції з України. Туреччина каже, що порушення Росією угоди про вивезення зерна з чорноморських портів може спричинити глобальні проблеми, оскільки світові ціни на зерно вже зросли на 15 відсотків.

Нагадаємо, що 17 липня Кремль вийшов із зернової угоди. Водночас російська армія почала обстріл українських портів та зернової інфраструктури на півдні України. Нещодавно Київ оголосив про відкриття тимчасових коридорів для торгових суден у Чорному морі. У Військово-морських силах України наголошують, що загроза з боку РФ залишається. Маршрути призначені насамперед для цивільних суден, які з початку повномасштабної війни стояли в українських портах: Чорноморськ, Одеса та Південний.

Україна і Росія не підписували між собою прямої угоди про зерновий коридор – Київ і Москва окремо підписали угоду з Туреччиною та ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ