Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Старому Самборі 19 травня відзначатимуть День вишиванки

Основна мета заходу — збереження українських цінностей та їх популяризація. Саме ж свято закликає кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку в якій прийти на роботу чи на навчання.

Водночас така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує  досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в  стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту,  краси та оберегів, говорили на засіданні оргкомітету під  головування голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької.

Цьогорічне Свято передбачає наступні заходи:

13.00 – Збір учасників Свята біля адмінбудівлі Старосамбірської  районної ради

13.00-13.10  Святкова хода від адмінбудівлі Старосамбірської районної  ради до центральної площі м.Старий Самбір

13.10-13.20  Спільна молитва.

13.20 – 13.40  Вітальне слово керівників міської та районної влади.

Урочиста частина за участю учнівських колективів ЗСШ №1 та №2  м.Старий Самбір, працівників культури та громадських організацій.

13.40 Завершення Свята.

Слід додати, що у музеї (пл.Ринок м.Старий Самбір) працюватиме  тематична виставка, організована “Союзом українок” та  Старосамбірським центром дитячої та юнацької творчості.

На святкування запрошуються органи місцевого самоврядування району,  колективи установ, організацій, підприємств міста.

Організатори звертаються до старосамбірчан та працівників установ,  організацій, підприємств міста проявити активність та долучитись до  загальноукраїнского флешмобу, адже День вишиванок – це свято національної єдності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ