Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Стрию профтехучилища посадили на голодний пайок

У місті Стрию Львівської області суттєво бракує грошей на виплату зарплат та стипендій у чотирьох училищах. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив директор стрийського ВПУ № 35 Олег Кизима.

Як писало Гал-інфо раніше,  працівникам і студентам вищих професійних технічних училищ Львівщини масово боргують зарплати і стипендії, зокрема, йдеться про чотири навчальні заклади Стрия. Невиплата зарплат пов’язана із прийняттям закону про державний бюджет у 2015, який переклав фінансування зарплат на бюджети міст обласного підпорядкування.

За словами Олега Кизими, станом на сьогодні зарплати, стипендії, виплати на харчування дітям-сиротам та гроші за комунальні послуги у чотирьох училищах цілком погашені лише за січень та лютий. 

"Ці кошти, а це щомісяця близько 4 млн грн, нам у січні та лютому виділила Стрийська міська рада, однак більше грошей на це вона немає", - розповів  директор ВПУ № 35.

Викладачі та студенти ПТУ готують загальнонаціональний страйк

"Що стосується березня, то зарплати працівникам та стипендії учня виплачені в повному обсязі із субвенції державного бюджету. Свої кошти за квітень працівники отримали в розмірі близько 50-60%, студенти ж - 80% , теж за рахунок субвенції державного бюджету. 

"Однак борг за комунальні послуги та оплата харчування дітям-сиротам не є виплачена взагалі", - додав Олег Кизима.

Як відомо, свого часу Львівська обласна державна адміністрація отримала з держбюджету субвенцію у розмірі 43 млн грн, які передала на місця для фінансування професійної освіти. 

Варто наголосити, що для училищ, які фінансуються із обласного бюджету, передбачені кошти на усі соціальні виплати на півроку, тобто до червня включно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ