Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сирії випадково збили російський літак з 14 військовими

Російський літак-розвідник Іл-20 з 14 військовослужбовцями, зниклий раніше, був випадково збитий ППО урядових сил Сирії. Про це повідомило CNN з посиланням на джерело в уряді США, обізнане з ситуацією.

"Офіційний представник США заявив, що сирійський режим фактично намагався зупинити шквал ізраїльських ракет. Другий чиновник підтвердив, що Ізраїль несе відповідальність за ракетні удари по сирійському режиму", - йдеться в повідомленні.

США дізналися про інцидент почувши на міжнародних частотах сигнал сирійських військових, які почали пошуково-рятувальну операцію.

Потім США отримали пряме повідомлення від іншої країни про тип літака і обставин інциденту. Чиновник не ідентифікував цю країну, але наголошується, що цілком ймовірно, Росія - єдина країна, яка точно знає, який тип літака був збитий.

Як раніше повідомлялося, по порту Сирії у Латакії було нанесено декілька ракетних ударів. Під час цього Міноборони РФ втратила зв'язок з літаком-розвідником Іл-20, на борту якого було 14 військовослужбовців.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ