Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Таїланді дозволили використання марихуани у медичних цілях

Парламент Таїланду ухвалив рішення, яким дозволив використання, зберігання, виробництво та продаж марихуани у медичних цілях. Про це повідомляє Громадське із посиланням на Reuters.
Фото з відкритих джерел

На позачерговій сесії 25 грудня законодавчий орган Таїланду підтримав внесення поправок до Закону про наркотики від 1979 року, яким легалізував використання канабісу з медичними цілями.

"Це новорічний подарунок Національних законодавчих зборів для уряду і тайському народу", — пояснив голова редакційного комітету парламенту Сомчай Савангкарн.

Reuters зазначає, що наркотичні речовини залишаються незаконними і заборонені у більшості країн Південно-Східної Азії, де діють одні з найсуворіших у світі покарань за наркоторгівлю. Зокрема, у Сінгапурі, Індонезії та Малайзії, звинуваченим у торгівлі марихуаною загрожує смертна кара.

Водночас у Таїланді за це передбачена лише кримінальна відповідальність. До 1930-х років у країні канабіс використовували як засіб для полегшення болю і втоми.

Деякі експерти у Таїланді висловили сподівання, що рішення парламенту прокладе шлях для легалізації марихуани для рекреаційного використання.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ