Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тбілісі громадяни влаштували протест проти авіасполучення з Росією

Поблизу аеропорту в Тбілісі протестувальники зустріли перший рейс з Москви після майже чотирирічної перерви.
Фото: Nepareizais

Про це пише УНІАН

Сьогодні в аеропорту Тбілісі приземлився літак російської авіакомпанії "Азимут", яка напередодні отримала дозвіл на відновлення польотів з Росії до Грузії.

Повідомляється, що рейс російської авіакомпанії вилетів з московського аеропорту Внуково вранці. Довідкова аеропорту заявляла, що рейс прибуде о 13:40 (12:40 за київським часом). Однак він приземлився раніше заявленого часу – о 13:20 (12:20 за Києвом).

Сьогоднішній рейс "Азимута" в Тбілісі – перший прямий рейс між Росією і Грузією з 2019 року.

На борту перебувала делегація осіб, які називають себе посередниками в питанні відновлення авіасполучення. У Тбілісі його готувалася зустріти акція протесту, організована однією з грузинських партій.

Колона протестувальників зібралася опівдні на площі Республіки і звідти вирушила до аеропорту. В аеропорту Тбілісі заздалегідь була мобілізована поліція. Як пише російське видання "Дождь", зал очікування закрили, будівлю аеропорту оточили правоохоронці. Вони відмовлялися називати причину. 

Як передає 24 канал з посиланням на видання "Грузія Online", понад 100 неурядових організацій підписали заяву під заголовком "Російський літак не сяде в ЄС".

У документів нагадують, що Євросоюз чітко заявив, що він і його партнери не дозволяють польоти з Росії або до Росії. Тому це рішення уряду Грузії викликає занепокоєння щодо зобов'язань Грузії щодо дотримання постанов ЄС у зовнішній політиці, як це передбачено в угоді про асоціацію.

Також в заяві мовиться, що всупереч волі 89% грузинського народу і 78-й статті Конституції Грузії, уряд продовжує змінювати зовнішньополітичний курс країни.

Нагадаємо, Грузія відновила авіасполучення з Росією. Відомо, що перед цим Путін підписав указ про скасування візового режиму з країною. А вже 15 травня Грузія видала перший дозвіл авіакомпанії Росії на прямі авіарейси. Тоді люди також вийшли на протести під будівлю МЗС Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ