Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У травні перевізники ТПВ Львова зібрали рекордну кількість скла – 150 тонн

За інформацією управління з питань поводження з відходами, минулого місяця перевізники ТПВ зібрали і здали на переробку рекордну кількість скла – 150 тонн.

Як наголошують в управлінні, мешканці Львівської громади, які сумлінно відсортовують цей вид відходів, роблять вагомий вклад в екологію. Адже переплавлене скло за своїми характеристиками нічим не поступається склу, що виготовлене із свіжої сировини, а процес переробки вимагає значно менших витрат енергоресурсів. Натомість, потрапивши на полігон, скло розкладається сотні років.

«З початку року компанії-перевізники зі збору твердих побутових відходів у нашому місті розпочали встановлювати контейнери для скла. Вже 677 контейнерних майданчиків забезпечено контейнерами для цього виду відходів, що свідчить про позитивну динаміку.

Відтак, у травні перевізники зібрали понад 150 тонн скляних відходів, що є найбільшим показником з початку року.

Варто відзначити, що правильна утилізація цього виду відходів дозволяє переробляти скло повторно, а не захоронювати на полігонах твердих побутових відходів, адже скляні вироби розкладаються сотні років», - розповідають в управлінні з питань поводження з відходами ЛМР.

Нагадуємо, що скляна тара, яку викидаєте у контейнери для скла, має бути максимально чистою – це полегшить подальше досортування, та зменшить витрати додаткових ресурсів.

На утилізацію можна приносити пляшки з-під напоїв, скляні банки від консервів/закруток та тару з-під косметичних засобів тощо.

Натомість НЕ можна викидати в ці контейнери:

-                кераміку,

-                загартоване скло, 

-                пірекс (вогнетривке скло), 

-                дзеркала, 

-                люмінесцентні лампи.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/296988-u-travni-perevizniki-tpv-lvova-zibrali-rekordnu-kilkist-skla-150-tonn

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ