Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Трускавці запрацювала Львівська обласна лікарня відновного лікування

Фото: Трускавецька міська рада
Фото: Трускавецька міська рада
Фото: Трускавецька міська рада
Фото: Трускавецька міська рада
1/2
Сьогодні, 12 лютого, у Трускавці було урочисто відкрито приміщення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради ʺЛьвівська обласна лікарня відновного лікуванняʺ. Про це інформує прес-служба Трускавецької міської ради.

Після молебню, який відслужив настоятель трускавецької парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці (ПЦУ) о. Ігор Пулик, слово мали міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, заступник директора департаменту охорони здоров`я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Голдун, в.о. директора КНП ЛОР ʺЛьвівська обласна лікарня відновного лікуванняʺ Богдан Блистів та головний лікар Трускавецької міської лікарні Ігор Стасик.

 ʺЗ 1 квітня в охороні здоров`я нашої держави відбудуться кардинальні зміни, і сьогоднішня подія є реакцією, відповіддю на ті виклики, які постають перед нами – перед медициною у Трускавці, перед пацієнтами та лікарями. Ще рік тому ми подумали про те як зберегти і приміщення, щоб вони були задіяні та виконували свої функціональні призначення, і як зберегти хороших спеціалістів, щоб люди не втратили роботу. Зроблено все, щоб пацієнти мали змогу отримувати на місці всі етапи лікування. Лікування гострих невідкладних станів, зокрема інфаркту та інсульту – в Дрогобицькій лікарні, планове лікування забезпечуватиме терапевтичне відділення, 4 і 5 поверх нашої Трускавецької лікарні, і нарешті реабілітація, яка дозволяє людині адаптуватися та жити з хворобою – це 6 та 7 поверхи, Львівська обласна лікарня відновного лікування, яку ми зараз спільно відкриваємо. Реабілітація допомагає людям повноцінно жити, і для цього мають бути відповідні умови. Я радий, що саме Трускавець окрім курортного та лікувального центру стає ще й центром реабілітації на Львівщиніʺ, - зазначив у своєму виступі міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

ʺОбласна лікарня відновного лікування фактично жевріла в тих приміщеннях, які зараз є у місті Львові. Розширювати її давно було треба, і ось мрія стала реальністю. Я вдячний міському голові Трускавця Андрієві Кульчинському, що наші потреби та можливості Трускавця зустрілися в одному місці, тут. В процесі медичної реформи потрібно враховувати і потреби пацієнта, і умови, в яких працює медичний персонал. Адже місце роботи лікарів та медсестер – це фактично їхній другий дім. І хоча обласна лікарня відновного лікування структурно не належить до Трускавецької міської лікарні, але я б не хотів їх розділяти. Адже для пацієнта не має бути жодної різниці – і там, і там вони мають отримувати якісні послуги. Я вірю, що так і будеʺ, - зазначив заступник директора департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Андрій Голдун.

Нагадаємо, як писало Гал-інфоу Львові реорганізували дитячий психоневрологічний диспансер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ