Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова підняли прапор Європейського Союзу

Європейський прапор символічно підняв мер хорватського міста Пула-Пола Філіп Зорічіч, що приїхав до Львова.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

“Офіс в Брюсселі відкрили, мер з Хорватії приїхав, угоду про співпрацю між нашими містами підписали, європейський прапор у Львові підняли  і це все —  в один день, у День Європи”, — сказав Садовий.

Як зазначив мер Пула-Пола Філіп Зорічіч, для них ця поїздка видалась дуже емоційною.

"Сьогодні ми говоримо про день майбутнього: ми вже звозили до себе першу групу українських дітей, чиї батьки загинули на війні. Також маємо програму для соціалізації та реабілітації ваших військових. Ми на вашому боці, бо ви - це Європа”, - зазначив він.

Гімн України, “Оду до радості” та пісню “Червону калину” виконав духовий оркестр Львівської дитячої школи мистецтв №5 «Львівські фанфари», який нещодавно повернувся з одного із найбільших фестивалів військових духових оркестрів в Європі Hamburg Tattoo. За два тижні колектив поїде на ще один фестиваль у Франції.

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня, Україна вперше відзначає День Європи з країнами європейського континенту. День Європи – свято миру та єдності на всьому європейському континенті. З нагоди відзначення на площі Ринок перед Ратушею підняли стяг Європейського Союзу поряд із українським прапором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ