Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова побили трансгендерну військову

У вівторок увечері, 15 серпня, у центрі Львова невідомий вдарив трансгендерну військову в обличчя, розбивши ніс. Жінка стверджує, що напад відбувся з гомофобних мотивів. Як відомо, вона вже звернулася з заявою в поліцію.
Фото - інстаграм потерпілої Хелен

Як повідомляє ГО «КиївПрайд», трансгендерна військова Хелен приїхала до Львова у відпустку за сімейними обставинами, а саме на похорон до своєї мами.

«В один з вільних вечорів у вівторок 15 серпня Хелен сиділа на вулиці в центрі міста, їла і розмовляла зі своїм хлопцем по відеозв'язку. До неї раптово підійшов незнайомий чоловік і почав агресивно спілкуватися. Хелен попросила його відійти, і в наступну секунду чоловік вдарив її в носа зі словами «Ти шо, п..дар?. Від удару Хелен втратила координацію, і він вдарив її ще декілька разів, поки їй не вдалося відійти на декілька метрів і зняти частину нападу на відео», – йдеться в повідомленні «КиївПрайд».

Постраждала написала заяву у поліцію. 

«Чекаємо на розвиток подій і просимо поліцію гідно відреагувати на цей жахливий випадок. Хелен служить уже три роки, і ми сподіваємося, що Україна забезпечить гідний захист нашій захисниці», – зазначили в «КиївПрайд».

При цьому в організації не уточнили, в якому саме підрозділі служить військова.

Відео з моменту нападу Хелен оприлюднила у сторіз в Instagram. На відео видно закривавлене обличчя постраждалої, а за кадром чути звуки сторонніх людей, які намагаються зупинити нападника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ