Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У центрі Львова понад 50 донорів здали кров у мобільному пункті

Вчора у Львові діяв Мобільний центр крові – спеціальний автобус, обладнаний усім необхідним для безпечної і комфортної донації крові. Аби залучити якомога більше людей, автобус приїхав у центр міста – до Оперного театру. За три години сюди прийшли 52 охочих поділитися своєю кров’ю. Про це повідомляє ЛМР.
Фото Гал-інфо

«Зазвичай, мені незручно їздити в центри здачі крові – через розташування. Я побачила оголошення в соцмережах, що здати кров можна буде біля Оперного театру. Я мала вільний час, тому і прийшла», - розповідає про переваги такого мобільного автобуса донорка Христина.

А ось Андрій здавав кров уперше. «Ніколи раніше не думав про те, що можу бути донором. А зараз я розумію, наскільки це важливо. А тепер ще й зручно для львів’ян», – каже він.  

Усі, хто здав кров, отримали винагороду – квитки на виставу «Украдене щастя» в Оперному театрі.

Від початку повномасштабної війни в Україні потреба в крові зросла в рази, наголошують лікарі. А тому запрошують якомога більше людей ставати донорами.

Кров на вагу золота: репортаж з Мобільного центру крові у Львові

«Донорський автобус – це, в першу чергу, зручність та ефективність. Ті люди, які не мають часу приїхати в стаціонарний центр служби крові, можуть стати донорами в мобільному пункті. Все просто: наша команда приїжджає до установи і забирає кров. Ми дуже задоволені першим виїздом, і сподіваємося, що в майбутньому нам вдасться залучити ще більше донорів, аби разом рятувати життя українців», - підсумовує перший виїзд автобуса керівник Міського центру служби крові Юрій Кобецький.

До слова, мобільний центр крові має п'ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є мінілабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працюють кваліфіковані лікарі, які супроводжують донорів упродовж усього процесу – від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Проєкт «Твоя кров. Моє життя. Наша перемога» реалізується спільно у партнерстві Першого медичного об'єднання Львова, ГО «Народна самооборона Львівщини», ДонорUA та ГО «Ветеран Медіа».

Нагадаємо, донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних протипоказань. Як підготуватись до здачі крові – читайте тут.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ