Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова затримали раніше судимого грабіжника

Як інформують у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, у центрі Львова затримали раніше судимого грабіжника
У центрі Львова затримали раніше судимого грабіжника

10 січня піший патруль 1 батальйону на проспекті Свободи отримав орієнтування про крадіжку. Потерпілий стояв біля головної ялинки на проспекті Свободи і розмовляв по телефону. Його штовхнув невідомий. Чоловік встиг подивитися на перехожого, перед тим як той зник у натовпі і зорієнтувався, що він пішов в напрямку Оперного театру. Через 5 хвилин заявник виявив відсутність гаманця, який перед цим був у правій кишені куртки.

Патрульні поліцейські, які прибули через 5 хвилин після виклику, не гаючи часу почали обстежувати територію, де міг перебувати кишеньковий злодій. Біля Оперного театру інспектори помітили особу, яка підозріло поводилася і відповідала описам наданим потерпілим. Поліцейські вирішили провести поверхневу перевірку. В куртці чоловіка виявили гаманець заявника. Там лежали 260 гривень і візитівки. Ймовірним зловмисником виявився раніше судимий за крадіжки і грабежі здійснені повторно 30-річний чоловік. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Галицького відділу поліції.

Шановні громадяни, будьте пильними! Можливо саме ці поради допоможуть Вам не стати жертвою кишенькового злодія.

  • "Не ловіть гав" коли стоїте у черзі, на зупинці, в громадському транспорті або ж просто йдете у справах.

  • Тримайте дистанцію, не стійте занадто близько до сусіда;

  • Зверніть увагу на тих, хто стоїть поруч з вами. Пам’ятайте: злодієм може виявитися будь-яка людина – як десятирічна дитина, так і сімдесятилітня бабуся чи пристойний на вигляд чоловік у піджаку та краватці.

  • Як правило, у злодія в руці завжди щось є: чи піджак, що висить на руці, чи газета. Ці речі йому потрібні для того, щоб прикрити руку, якою він вчинятиме злочин.

  • Зазвичай злодій приглядається у кого б нажитися чужим, а потім йде за потенційною жертвою:

  • Іноді злодії "працюють" у парі: один може відволікати потерпілого, інший в цей час його обчистить. Так що, перебуваючи в людних місцях, не забувайте проявляти пильність і дивитися навкруги;

  • Не спокушайте кишенькових злодіїв своїми відкритими сумками і не відкривайте свій гаманець на загальний огляд, а також не демонструйте усім свої цінні речі:

  • Не носіть із собою без потреби відразу всі кредитки і велику суму грошей, щоб не втратити;

  • Тримайте мінімальні суми грошей у гаманці. Не варто тримати всі гроші в одному місці, рекомендується розкласти їх у декілька місць (але тільки не в зовнішні кишені).Краще покласти гроші у внутрішню кишеню піджака, або в середню кишеньку сумки;

  • Приготуйте, виходячи з дому, гроші на проїзд. 

  • Не тримайте цінні речі в задній кишені, ви можете не почути крадіжку.

  • Викрасти що-небудь з рюкзака легше, ніж з будь якої іншої сумки, тому не тримайте в рюкзаку гаманці й телефони, особливо в кишеньці на зовнішній стороні.

  • Порада для жінок: у людному місці не варто тримати сумку на плечі, краще взяти її в руки перед собою і притиснути до тіла.

  • Порада для чоловіків: гроші краще не зберігати в брючних кишенях (задніх і бічних), оскільки саме з них і починає вас «промацувати» кишеньковий злодій.

  • Якщо вас штовхнули – не полінуйтеся обернутися і пильно подивитися на того хто стоїть поруч з вами. Як правило, злодій, який потрапив під пильну увагу, не ризикуватиме і залишить вас у спокої.

Не будьте байдужими, якщо помітили, що в чиюсь сумочку чи кишеню лізе чужа рука, приверніть до цього увагу.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою кишенькаря, негайно телефонуйте на 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ