Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Центрі міської історії відбудуться дебати про націоналізм у Європі

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи відбудуться дебати «Розз'єднання? Повернення націоналізмів у Європі». Дебати проводять у рамках європейського транскордонного обговорення проблем культурної ідентичності та процесу європейської інтеграції, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, дебати відбудуться 10 лютого о 18.30 год у конференц-залі Центру міської історії (вул. Академіка Богомольця, 6).

У рамках дебатів розглядатимуть суть нового націоналізму та різноманітні вияви націоналізму в сьогоднішній Європі, зіставлення націоналізму із конфліктом в одних країнах і протилежність у інших, подібність і відмінність націоналізму у Східній і Західній Європі.

Нагадаємо, що серію дебатів «Розз'єднання? Повернення націоналізмів у Європі» з осені 2009 рроку до весни 2011 року проводить Eurozine у містах Центральної та Східної Європи, зокрема у Будапешті, Братиславі, Брно, Бухаресті, Львові, Софії, Варшаві й Відні. Проект «Європа розмовляє з Європою» виник із співпраці Eurozine та Фундації ERSTE. У їхній реалізації залучено часописи й організації Critique & Humanism (Софія), DilemaVeche (Бухарест), HOST (Брно), Kritika & Kontext (Братислава), Magyar Lettre Internationale (Будапешт), Res Publica Nowa (Варшава) та Центр міської історії Центрально-Східної Європи (Львів).

Учасниками дебатів будуть український журналіст і політик Андрій Шевченко, фламандський письменник і культуролог з Брюсселю Давид Ван Рейбрук, Карл Генрик Фредріксон (Eurozine), Гаральд Біндер (Центр міської історії Центрально-Східної Європи). Модератор проекту - Софія Дяк (Центр міської історії Центрально-Східної Європи).

Довідка:

Зареєструватися на дебати можна через електронну пошту академічного координатора Центру Ірини Мацевко [email protected] або за тел. (032) 275 17 34.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ