Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Туреччині закриють усі військові академії

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що найближчим усі військові академії в країні будуть ліквідовані. Планується, що на їх базі створять всього один військовий університет.

"Військові училища будуть закриті — повідомлення про це буде опубліковане протягом декількох днів в офіційній Resmi Gazete. Вони будуть об'єднані в університет національної оборони",— заявив Ердоган.

Раніше стало відомо, що Ердоган після спроби військового перевороту має намір перевести збройні сили країни і Національну розвідувальну організацію Туреччини (MIT) під президентський контроль.

Нагадаємо, спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня, але завершилася провалом. Вже на наступний день почалися масові затримання і арешти. Не менш 45 тисяч осіб були затримані, звільнено або відсторонено від роботи. Серед звільнених після спроби військового перевороту в Туреччині, крім військових і поліцейських, виявилися вчителі, декани університетів і журналісти, яких турецькі власті вважають недостатньо лояльними президентові Реджепу Тайипу Ердогану.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ