Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Туреччині знову землетруси: велика кількість поранених

У провінції Хатай на півдні Туреччини сталося два землетруси, повідомило турецьке Управління з ліквідації наслідків НС (AFAD).

Як повідомляє Haber Turk, внаслідок цих землетрусів кількість загиблих зросла до 6 людей, а ще 294 людини поранені.

Перший поштовх магнітудою 6,4 був зафіксований о 20:04 за місцевим часом, а другий — магнітудою 5,8 о 20:07. Епіцентри були в районах Дефне та Самандаг. Осередок першого землетрусу залягав на глибині 16,7 км, другого – 7 км. Землетруси відчувалися також й у сусідніх провінціях.

Громадянам масов рекомендують триматися подалі від берегової лінії через ризик підвищення рівня моря на 50 сантиметрів.

Віцепрезидент Туреччини Фуат Октай закликав мешканців не підходити на близьку відстань до пошкоджених будівель.

“Ми маємо 294 поранених під час двох землетрусів, які ми зазнали сьогодні (20 лютого — ред.) ввечері в Хатаї. На жаль, стан 18 із них важкий.Після першого медичного втручання їх транспортували до Адани та Дьортьола повітряним та наземним транспортом. Польові лікарні в усіх наших районах продовжують надавати необхідні послуги нашим пацієнтам”, — написав очільник МОЗ Туреччини Фахреттін Коджі у Твіттер.

Видання зазначає, що землетруси в Хатаї відчувалися в Сирії, особливо в населених пунктах Ідліб, Алеппо, Хама, Афрін, Азез, Джараблус, Баб і Тель-Аб'яд. Повідомляється, що деякі будівлі обвалилися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ