Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Турківському районі відбудуться Європейські Дні добросусідства

27-28 вересня у селах Сянки та Боберка Турківського району відбудуться Європейські Дні Добросусідства. про це інформує прес-служба Львівської облради.

Захід спільно проводить Турківська районна рада та Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».

Головна мета – ще раз привернути увагу до необхідності створення нових пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Це допоможе нівелювати бар’єри та змінити життя громад на прикордонних територіях, як з українського, так і з польського боку. 

«Для Львівщини є вкрай необхідним та важливим розбудова нових  пунктів пропуску. Ті, які у нас є, не можуть забезпечити швидкий та комфортний перетин кордону. Тому такими Днями добросусідства ми прагнемо привернути увагу до Турківщини як прикордонного району області та пришвидшити питання будівництва ПП «Боберка-Смольник»», - зазначає голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Також усім охочим пропонуватимуть поставити свій підпис під зверненням до очільників країни щодо необхідності відкриття пункту пропуску у с.БоберкаТурківського району. 

«Перехід у селі Боберка гостро необхідний, адже може суттєво скоротити час добирання до кордону не тільки мешканцям Турківського району Львівщини, а й сусідніх районів, і навіть з інших областей. І це дасть можливість покращити економічну та соціальну ситуацію у цьому регіоні», - розповідає голова Турківської районної ради Володимир Лозюк.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ