Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

У Вашингтоні відбувся Форум із вшанування жертв Голодомору 1932-33 років

Як інформують у прес-службі МЗС України, 15 листопада у м. Вашингтон пройшов Форум з вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33рр. в Україні, організований Посольством України в США у співпраці з Крайовим комітетом США з визнання Голодомору-геноцидом та американським аналітичним центром “The Heritage Foundation”.

Офіційну частину Форуму відкрив Посол України в США Валерій Чалий привітавши учасників та відзначивши великий внесок Сполучених Штатів у підтримці України та поширенні правди про Голодомор-геноцид в Україні. 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який взяв участь у заході в рамках візиту до США, зазначив у своєму виступі, що влада Сполучених Штатів виявляє глибоку солідарність з українським народом, визнаючи цю трагедію геноцидом, спричиненим радянським режимом проти українського народу: «Визнання кожним штатом, кожним містом є важливим сигналом для українського народу у обраних ним європейських цінностях».

Голова крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків привітав учасників від імені  української громади.

На заході також виступили Помічник Державного Секретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчел, співголова українського сенатського кокусу, сенатор-республіканець Роберт Портман, співголови Українського конгресового кокусу Конгресмени Сандер Левін та Марсі Каптур. Всі високі гості форуму були спільні в думці, що людство має докласти спільних зусиль для уникнення подібних Голодомору-геноциду в Україні трагедій в майбутньому.

В ході заходу глядацькій аудиторії були представлені два короткометражних документальних фільми «When We Starve» та «Uncounted since 1932».

Учасники Форуму мали можливість ознайомитися з фотовиставкою «Люди правди». 

Міністр закордонних справ, Посол України в США та представники української громади поклали символічні снопки пшениці до Меморіалу Голодомору-геноциду у Вашингтоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ