Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Венесуелі призупинили виробництво Coca-Cola

Компанія Coca-Cola призупинила виробництво безалкогольних напоїв у Венесуелі через нестачу цукру, - BBC.

Це відбулось на тлі погіршення продовольчого та енергетичного дефіциту в країні.

Компанія заявила, що її постачальники у Венесуелі "тимчасово припинять свою діяльність через відсутність сировини".

Раніше найбільший виробник пива в країні - Empresas Polar - закрив заводи через нестачу ячменю. Економіка Венесуели різко скоротилась після обвалу цін на нафту.

При цьому представник Coca-Cola сказала, що компанія продовжуватиме виробляти напої, які не містять цукру, такі як Coca-Cola Light (дієтична кока-кола).

"Ми співпрацюємо із постачальниками, представниками влади та нашими партнерами, щоб вжити необхідні заходи для якнайшвидшого вирішення (ситуації - Ред.)", - заявила представник компанії.

Виробництво цукрової тростини впало через контроль над цінами і зростанням витрат, а також через проблеми з добривами.

Багато дрібних фермерів почали вирощувати інші культури, ціни на які не контролюють - так вони можуть отримати більший прибуток.

Очікується, що у Венесуелі в 2016-2017 роках вироблять 430 тис. тонн цукрової тростини. Це менше, ніж за попередні 12 місяців, коли ця цифра становила 450 тис. тонн.

В цей же період країна імпортує 850 тис. тонн сирого і рафінованого цукру. Такі дані наводить міністерство сільського господарства США.

Економічні проблеми змусили багатьох венесуельців годинами стояти в чергах, щоб купити основні продукти.

За прогнозами, економіка Венесуели в 2016 році скоротиться на 8%, минулого року вона скоротилась на 5,8%.

Залежність від нафти зробила країну жертвою регулярних економічних спадів. Президент Ніколас Мадуро ввів надзвичайний стан, намагаючись впоратись із кризою.

В свою чергу виробник шин Bridgestone заявив, що продає венесуельський бізнес, що був у країні 60 років. Активи компанії продадуть Grupo Corimon.

Інші транснаціональні компанії, такі як Ford, Procter&Gamble та Halliburton сповільнили виробництво чи припинили інвестиції в Венесуелі.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ