Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Венесуелі військові охороняють супермаркети

У Венесуелі військові та співробітники поліції охороняють входи до супермаркетів, дозволяючи потрапити всередину лише обмеженій кількості покупців, - DW.

Як повідомила в суботу, 6 січня, низка інформагентств, відповідних заходів ужито, зокрема, у Каракасі після того, як у місті Кайкара за 460 кілометрів на південь від столиці щонайменше 20 магазинів були розграбовані, а 48 осіб затримані за незаконне присвоєння продукції. За неофіційними даними, у ході інцидентів загинули дві людини.

У зв'язку з потужною інфляцією та браком коштів у казні для закупівлі товарів за кордоном, у країні гостро відчувається дефіцит продовольства. Крім того, зарплати місцевих жителів часто не дозволяють їм придбати навіть базовий набір продуктів.

Влада відреагувала на дедалі більшу продовольчу кризу, зобов'язавши власників 26 мереж найпопулярніших супермаркетів знизити ціни на низку найменувань продукції. Після цього біля магазинів вишикувалися довжелезні черги. Для підтримання правопорядку залучили військових.

Найбільш малозабезпечені верстви населення мають право претендувати на продовольчу допомогу, однак для цього влада повинна задовольнити їхній запит у письмовій формі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ