Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У вересні Трускавець зустріне ювілейний – V Форум місцевого розвитку

Упродовж 2-3 вересня у Трускавці відбуватиметься ювілейний – V Форум місцевого розвитку. Організатори – Львівська обласна рада, Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Про це інформує пресслужба Львівської облради.

За словами голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, Форум місцевого розвитку, започаткований у 2016 році, є унікальною міжнародною платформою обміну досвідом регіонального та місцевого розвитку та єдиним на теренах Західної України дискусійним майданчиком щодо перспектив координації зусиль місцевих та національних органів влади, бізнесу та неурядових організацій для забезпечення сталого розвитку територій.

«Стратегічними тематичними напрямками V Форуму місцевого розвитку будуть: розвиток громад, співпраця в Карпатському регіоні, українсько-польське транскордонне співробітництво», – зазначила Ірина Гримак.

У контексті розвитку громад говоритимуть про:

– взаємодію між владою, бізнесом і громадою як запорукою сталого економічного розвитку;

– перспективи розвитку вугільних територій;

– цифрові рішення для громад;

– можливості та виклики розвитку громад у контексті Європейського зеленого курсу;

– туризм і розвиток громад.

У межах напрямку співпраці в Карпатському регіоні дискутуватимуть про:

– польсько-українську парламентську та міжурядову співпрацю задля розвитку прикордоння;

– міжрегіональну співпрацю в Карпатському регіоні: досягнення та перспективи;

– перспективи розвитку гірських територій;

– майбутнє транскордонної співпраці в Карпатському регіоні;

– фінансові ресурси для проєктів розвитку громад і територій.

Тему українсько-польського транскордонного співробітництва обговорять на тлі:

– Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020: засвоєні уроки;

– розбудови транскордонного українсько-польського партнерства у контексті Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна;

– презентації проєктів, що реалізуються у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Як розповіла директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, очікується, що V Форум місцевого розвитку збере під ідеями розвитку Карпатського регіону та територіальних громад понад 200 учасників з України, Республіки Польща, Австрії, Словацької Республіка, Румунії, Угорщини, Німеччини, Чеської Республіки, Туреччини, а також представників Європейського Союзу.

«Серед гостей Форуму – посадовці регіональних та місцевих органів влади, діячі парламентів та урядів, зокрема представники ЄС, українські та закордонні експерти у галузі місцевого самоврядування, а також представники міжнародних організацій, дипломатичного корпусу, неурядових організацій, бізнесу, аналітичних центрів, програм міжнародної технічної допомоги, що працюють в Україні», – повідомила Галина Литвин.

Програма Форуму складатиметься з пленарних і панельних дискусій, презентацій, урочистих нагороджень, спортивних змагань, майстер-класів та інших цікавих подій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ