Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У вересні знову призиватимуть офіцерів запасу

Львівська область виконала призов офіцерів запасу, які закінчили військову кафедру на більш як 100%. Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.

«У нас був наряд на 53 особи, а за підсумками ми призвали 72 особи. Допомагали іншим областям. Були різні ситуації. Кажуть, що забирають лише певні категорії громадян. Ні, ми забирали служити всіх. Власне, у нас пішли служити і прокурори, і помічники суддів, і бізнесмени. Усі служать!», - сказав Олександр Тіщенко.

Він зазначив, що на вересень знову очікують наказу міністра оборони на осінній призов офіцерів запасу. З Львівської області буде орієнтовно така ж кількість осіб.

Вони служитимуть 1,5 року.

«Багато хочуть залишитися викладати в Академії сухопутних військ, багато йде у військкомати. Думаю, що з цієї кількості десь п’ятеро підпишуть контракт, тим більше, що всі вони служать у не бойових частинах і не будуть відправлятися у зону АТО. Люди зрозуміли, що за ними зберігається і місце праці, і заробітна плата. Тут вони отримують від 10 тис. грн. Якщо людина мала за попереднім місцем праці 5-7 тис грн, то загалом такі контрактники отримують  десь 17 тис грн. Окрім того, їм виплачують гроші на оздоровлення, а це ще одна зарплата. До того ж, мають бути чергові зміни до грошового забезпечення військовослужбовців», - зазначив Олександр Тіщенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ