Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Верховній Раді відкрилась фотовиставка "Врятуємо вузькоколійки України"

1/3
6 листопада 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян взяв участь у відкриті фотовиставки "Врятуємо вузькоколійки України". Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Виставка присвячена сучасному стану трьох вузькоколійних залізниць України з пасажирським рухом ("Антонівка-Зарічне" у Рівненській області, "Берегово-Хмільник-Виноградово" у Закарпатській області та "Рудниця-Гайворон-Голованівськ" у Вінницькій та Кіровоградській областях).

Виставку відкрито у кулуарах Верховної Ради України з нагоди Дня залізничника України.

Володимир Омелян наголосив, що українська залізниця має славетну історію, а вузькоколійки є її важливою складовою: «Вузькоколійки не тільки сполучають між собою невеличкі містечка України, а й несуть культурну й туристичну цінність, без них складно уявити життя людей та транспортні сполучення в окремих регіонах України. Дуже радий, що саме така виставка відкривається сьогодні в стінах українського парламенту».

Міністр інфраструктури України заявив, що повага до традицій і історії української залізниці не може бути запереченням необхідності її реформування: «Я ще раз наголошую, що Укрзалізниця вимагає реформи. Наразі все в руках керівництва Товариства, яке повинно змінити якість пасажирських і вантажних перевезень. Для цього у керівництва достатньо повноважень, також має вистачити бажання і волі. Разом з тим, тільки схвалення нового Закону про залізничний транспорт, який відкриє колії для приватної тяги, є дійсно реформою, яка виведе українську залізницю на новий ступінь розвитку».   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ