Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Вінниці на тенісному турнірі зібрали кошти на лікування бійців

Як Гал-інфо повідомили у прес-службі Командування Повітряних Сил ЗСУ, у Вінниці завершився XI Міжнародний благодійний тенісний турнір на Кубок Повітряних Сил Збройних Сил України.
У Вінниці на тенісному турнірі зібрали кошти на лікування бійців

Змагання традиційно були присвячені Дню Незалежності України. У завзятому спортивному протистоянні перемогу здобула команда Міністерства оборони України, здолавши чотири інші військові команди. Тож Кубок Повітряних Сил вирушив до Києва. Другими, за результатами змагань, стали тенісисти Збройних сил Республіки Польща, третю сходинку посіли військовослужбовці Повітряних Сил ЗСУ.

Статуетки найкращих гравців турніру отримали Кшиштоф Пітура зі збірної польських Збройних сил та Артем Зеленський, представник команди переможців. Артем Зеленський переміг в одиночному, парному та мікс розряді у віковій категорії до 35 років. Запевнив, що йому допомогли гарна підготовка та, мабуть, трохи більше наполегливості, ніж у інших учасників.

- Я дуже серйозно грав у теніс десь років до 16, - розповів Артем. - І ось зараз доля мене знову звела із цим видом спорту. Якраз улітку я уклав контракт на військову службу, і майже одразу потому потрапив на тенісний турнір. В одиночному змаганні було не дуже важко перемогти, далися взнаки моя гарна підготовка та наполегливість у тренуваннях. Хоча з поляком довелось поборотися, адже польська команда – переможець минулого року. А от в міксі (у парах грають чоловік і жінка) було важкувато. Нашим суперникам була надана фора через різницю у віці. Проте ми все одно перемогли.

Командам-переможцям були вручені кубки, а найкращі гравці в одиночному, парному та мікс розрядах у різних вікових категоріях отримали грамоти та медалі. 
Варто зазначити, що від початку російської агресії проти України турнір набув статусу благодійного. Усі учасники роблять грошові внески. Так, цього року було зібрано трохи більше ніж 9 тисяч гривень. Ці кошти будуть передані як адресна допомога військовослужбовцям, важкопораненим під час бойових дій у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ