Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Вірменії затримали лідера опозиції Пашиняна

Правоохоронцями затриманий лідер вірменської опозиції, депутат Національних зборів Нікол Пашинян, повідомляє "Радіо Азатутюн".

Пашиняна затримали під час чергової акції протесту проти прем'єрства третього президента Вірменії Сержа Саргсяна. Задля стримування роззлючених затриманням Пашиняна протестувальників, поліція змушена була застосувати спецзасоби.

Зазначається, що опозиціонера затримали під час ходи у єреванській громаді Еребуні, на вулиці Арцаха. Разом із ним затримали також ще одного опозиційного депутата – Сасуна Мікаеляна. Правоохоронці розпочали розгін протестної ходи, наголошується на тому, що наразі вони затримують її учасників із застосуванням сили. Унаслідок затримань у столиці Вірменії постраждала одна особа, постраждалого з місця подій відвезла карета швидкої допомоги.

Раніше поліція Вірменії повідомила про запобігання серії терористичних актів у Єревані; на тлі триваючих у столиці країни заворушень терористи планували влаштувати вибухи на ділянках транспортних магістралей, у торгових центрах та інших громадських місцях, наслідком чого стала б загибель офіційних осіб Вірменії та зростання напруги у суспільстві.

Вранці 21 квітня у столиці Вірменії  стартувала чергова антиурядова хода. Кількість затриманих протестувальників сягнула позначки у 102 особи. З 31 березня у Єревані тривають масові акції проти прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна, який очолював країну протягом десяти років. У 2015 році Вірменія змінила конституцію і перейшла до парламентської форми правління, що надає прем'єр-міністру більші повноваження.

16 квітня протестуючі перекрили рух в центрі міста, поліція стягнула до будівлі парламенту водомети та бронетехніку. Згодом почалися зіткнення між учасниками акції протесту і поліцією. Наступного дня протестувальники заявили про початок "тотальної непокори". Лідер опозиції Нікол Пашинян закликав до блокування держустанов.

Детальніше про ситуацію у Вірменії читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Оксамитова революція" з вірменською специфікою" у тижневику "Дзеркало тиждень. Україна".

DT.UA 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ