Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У вівторок ми маємо звільнити Генпрокурора, – Луценко

На цьому тижні треба покінчити з історією звільнення Генерального прокурора. Про це в ефірі програми «Підсумки тижня» на телеканалі «Інтер» сказав голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко, повідомила прес-служба партії.

«За пропозицією Президента Генпрокурор України, втративши суспільну підтримку, написав заяву про відставку. Пан Шокін багато зробив для прокуратури, розпочавши її реформування. Але цю закостенілу систему змінити зсередини неможливо», – зауважив він.

Луценко зазначив, що «реформу цього напівмафіозного генерального могильника не може провести ніхто, хто був прокурором».

«Я думаю, що це має зробити людина зі сторони, яка має особисту і політичну мужність зруйнувати цю взаємопов’язану систему кругової поруки», – наголосив Луценко.

За словами політика, Шокін – один із тих, хто робив принципові кроки, але, тим не менше, недостатні, щоб люди відчули серйозні зміни.

«Він пішов у відставку, і ця відставка у вівторок має бути проголосована. Президент буде готовий до внесення наступного кандидата згідно своїх повноважень відразу після вирішення цього питання», – додав Луценко.

Юрій Луценко зазначив, що планує підготувати проект такого закону, завдяки якому Генеральна прокуратура зможе на законних підставах через Генеральну інспекцію вичистити власні лави від корупціонерів, провести конкурс, а результати цього конкурсу має підписати новий Генеральний прокурор, якого підтримає суспільство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ