Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У військах Західного регіону активно розкрадають державне майно – військовий прокурор

У військах Західного регіону зафіксовано збільшення кількості випадків розкрадання державного майна. Про це сьогодні, 21 січня, на прес-конференції повідомив військовий прокурор Західного регіону Павло Богуцький.

За його словами, 2010-го року у військових формуваннях Західного регіону було скоєно 194 злочини, що на 22%(35 злочинів) більше, ніж у 2009 році (159 злочини).

« Ріст злочинності відбувся у сфері використання військового майна та коштів – це досить суттєві моменти, які характеризують стан нашої роботи. Насамперед, ріст злочинності відбувся у збройних силах, тобто по лінії міністерства оборони, де у 2010 році обліковано 160 злочинів». – повідомив Павло Богуцький.

Також у 2010 році порушено 9 кримінальних справ відносно військовослужбовців, які застосовували фізичне насильство до співслужбовців. Порушено 14 справ про ухилення від військової служби.

Кількість кримінальних справ щодо розкрадання державного майна збільшилась з 21 справи (2009 рік) до 49 (у 2010році) в тому числі втричі збільшилась кількість злочинів про заволодіння військовим майном зі зловживанням службовим становищем. До речі найбільша кількість злочинів учинена особами командного складу. Так 24% з притягнутих до відповідальності – офіцери, 49% - прапорщики та військовослужбовців за контрактом.

До суду скеровано 185 кримінальних справ.

Загальна ж сума спричинених збитків становить 2 млн. 56 тис гривень, більша частина (66%) вже відшкодована в ході досудового слідства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ