Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У військовій прокуратурі розповіли про версії слідства щодо катастрофи Су-27

Версія слідства стосовно катастрофи військового літака на Вінниччині внаслідок "чіпляння крилом" поки що не має підтвердження.

Про це повідомив заступник військового прокурора Вінницького гарнізону Іван Парфьонов в коментары журналыстам, передає УНН.

"На даний час, з тих свідчень та інформації, яка доходить до слідчих досудового розслідування, дана версія ("чіпляння крилом" - ред.) поки що свого повного підтвердження не знайшла, оскільки, фактично, дані навчання проводились на визначеній висоті, і якщо це й мало місце, то в результаті безпосереднього зіткнення із землею", - зазначив він.

За його словами, прокуратура наразі відпрацьовує широкий спектр версій, які будуть визначені після проведення слідчих дій.
При цьому він додав, на нинішній стадії досудового розслідування призначені експертизи є тривалими за часом, зокрема слідчі мають встановити значну кількість свідків.

Як пояснив Іван Парфьонов, для оперативності проведення досудового розслідування і забезпечення проведення дієвого нагляду за досудовим розслідуванням була створена група прокурорів, які одночасно працюють на території Вінницької, Полтавської і Хмельницької областей.

Вони працюють у військових частинах і, одночасно, проводять допити цивільного населення. Також слідчі вилучили документи, які засвідчують факти польотів.

Нагадаємо, 16 жовтня від час масштабних військових навчань "Чисте небо - 2018", до якого долучилися країни НАТО, зокрема, США, напередодні на Вінничині зазнав аварії винищувач Су-27 з двома пілотами на борту. Обидва члени екіпажу не вижили. Один із них - український військовий льотчик полковник Іван Петренко, інформацію щодо іншого в оборонному відомстві пообіцяли повідомити пізніше. Водночас у ВПС США вказали на залученість до цього інциденту військового США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ